Откъде се роди този блог?

Блогът ”Из България” се роди една сутрин след мое пътешествие, когато осъзнах колко богата е България на история и природа. Реших, че трябва да описвам своите пътешествия, за да може и други да се вдъхновят от родината ни. Защото тя наистина е като една жена –  с много тайни,  дълбоко минало,  пъстроцветни рокли и красив смях, който отеква по билата на планините…

Тъй като моето сърце е хвърлено при лятото, пътешествията, които правя са по-скоро летни… Тогава когато природата се събужда за нов живот, дърветата разцъфват, всичко е пъстро като черга, а слънцето осветява  така че прави всичко да изглежда по-красиво.

Самата аз бях вдъхновена от нещо много по-световно и мащабно, а именно двойката Follow me, чиито проект завладя всички сърца. Руският фотограф  Мурад Осман започва да снима своята приятелка Наталия Захарова, когато посещават различни дестинация. Интересното е, че идеята за тези фотографии всъщност се ражда спонтанно. През 2011г. двойката била на почивка в Барселона. Там Наталия искала да види колкото се може повече места, а Мурад бил зает да прави своите снимки. Така в желанието си да му покаже нещо, тя го грабва за ръката и го дърпа към мястото.


”Както разбирате, и това не му попречи да снима. Ето така се роди първият кадър. След това животът ни се промени.”Аз почерпих своето вдъхновение от тук:


http://podmosta.bg/sledvay-me-ottuk-do-kraya-na-sveta/


И след това реших да вдъхновя всички тук за кътчетата на България.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s